Hoe maak je wentelteefjes?

wentelteefjes

Vindt u het zonde om oud brood weg te gooien? Dat hoeft ook helemaal niet! Met de volgende ingrediënten kunt u heerlijke wentelteefjes maken:

– kaneel

– 2,5 dl melk

– 8 oude boterhammen

– 1 ei – boter of margarine

– een pan

– een kom (zorg dat er een sneetje brood in deze kom past)

– een garde

– suiker

Bereiding:

1) Stop de melk, het ei en de kaneel in de kom. U kunt zelf bepalen hoeveel kaneel u wilt toevoegen, ongeveer 1 theelepel is meestal genoeg. Met een garden deze ingrediënten goed los kloppen. Het is belangrijk dat de kaneel goed door de melk en het ei wordt gemixt, dus zorg dat u goed door klopt.

2) Pak een sneetje brood en ‘dip’ deze in het mengsel. Even omdraaien en ook de andere kant even onder dippen. Zorg dat hij niet te vol loopt, dan is er kans dat het brood te slap wordt en uit elkaar valt.

3) Verhit de pan en laat een blokje boter of margarine smelten. Vervolgens leg je het met mengsel gevulde broodje in de pan. Laat het broodje goudbruin worden en draai het dan om. Hoelang dit duurt ligt aan de hitte van het fornuis. Als de buitenkant mooi bruin en knapperig is, is het wentelteefje klaar!

Tip: Wentelteefjes zijn het lekkerst als ze warm zijn, en als beleg kun je er witter kristalsuiker op doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *