Cocktails

Ik begin met een aantal cocktail shakers te noemen en daar de extra functies van te noemen.

– Standaard cocktail shaker:
De standaard cocktail shaker bestaat uit twee delen, de beker en de deksel die je op de beker kunt zetten. Deze heb je in verschillende maten.
Hier zijn verder geen bijzonderheden mee.

– Boston cocktail shaker:
De Boston cocktailshaker bestaat uit een beker van roestvrijstaal en een glas welke als deksel dient. Het handige van deze beker is dat je na het schudden de beker op zn kop houdt zodat de vloeistof in het glas zit.
Wanneer je de beker er dan af haalt heb je je cocktail direct klaar in je glas.

– Cobbler cocktail shaker:
De Cobbler cocktail shaker staat bekend om zijn meestal chromen variant. Het mooie van dit model is dat er in de deksel een zeef is gebouwd welke er voor zorgt dat bijvoorbeeld de pitten van vers geperst sap in de shaker blijven zitten.

– Hawthornstrainer cocktail Shaker:
De Hawthornstrainer cocktailshaker zorgt is uitgerust met een speciale zeef die precies op deze shaker past. Deze zeef is fijner dan bij de Cobbler cocktail shaker en zorgt er dus voor dat eigenlijk alleen het sap in je cocktail terecht komt.
Verder heb je ook nog andere spullen nodig voor het bereiden van goede cocktails. Denk hierbij aan de volgende spullen:

– De Jigger, ook wel de maatbeker genoemd. Deze heb je nodig om de precieze hoeveelheden drank af te meten zodat de smaak van je cocktail optimaal is. Een mililiter drank kan er namelijk al voor zorgen dat je cocktail anders dan gewenst smaakt.
– De menglepel, deze heb je in verschillende maten. Voor sommige cocktails moet je namelijk zo nu en dan even roeren.
– De maatlepel, Ook deze is in verschillende maten verkrijgbaar. Deze lepels zijn voornamelijk handig voor het afmeten van scheppen suiker of zout wanneer deze nodig is in een cocktail.
– De Muddlers, dit zijn roerstaafjes met een bol aan het eind. Dit dient om suiker, zout of munt fijn te wrijven.
– Scherp mes en Snijplank, wanneer je een cocktail maakt met vers fruit is de kans groot dat je stukken fruit moet snijden. Vandaar het mes en snijplankje.
– Cocktailprikkers en rietjes, altijd leuk om te gebruiken om je cocktail af te maken.

2.Ingrediënten en het bereiden van de cocktail.

Er zijn een heleboel verschillende cocktails en voor de meeste cocktails heb je andere ingrediënten nodig.
Omdat er zoveel verschillende cocktails zijn hebben we besloten een speciale lijst met cocktails te maken waar in staat welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je de cocktail daadwerkelijk in elkaar zet.
De cocktails zijn te vinden op de volgende pagina:

–Link naar cocktails pagina —
3. Afmaken.

Nadat je bij stap twee je cocktail hebt gekozen, de ingrediënten hebt gekocht en de cocktail in elkaar hebt gezet is het natuurlijk wel zo leuk om je zelfgemaakte cocktail een beetje optevrolijken.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld een cocktailprikkertje, rietje of ander item in je cocktail te zetten. Zo creëer je een heerlijke zelf gemaakte cocktail die er nog eens goed uit ziet ook.
Vergeet geen foto te maken van je zelfgemaakte creatie, want dat is leuk om te showen aan je vrienden!

4. Genieten maar!

Nu de cocktail af is wordt het tijd om na al het werk een moeite dat je in deze cocktail hebt gestoken hem op te drinken.
Geniet maar drink met mate!
Tips:
– Onthoud dat er sterke drank in de cocktail zit, drink daarom niet te snel, of tegen de dorst, maar neem kleine nipjes en drink rustig.
– Laat de cocktail niet te lang staan en wacht dus ook niet te lang met uitserveren. De kans is dan namelijk groot dat de cocktail verzakt. Dat zou natuurlijk zonde zijn.
– Wanneer je een cocktail maakt begin dan met het mengen van de sappen en frisdranken omdat deze goedkoper zijn dan de sterke drank. Het is zonde wanneer je de sterke drank weg moet gooien omdat je de verkeerde verhoudingen gebruikt.
– Schud nooit een cocktail waar je koolzuurhoudende dranken in hebt zitten, je kent het effect met een colafles! Het spuit alle kanten op wanneer je de dop er af haalt na het schudden!
– Gebruik altijd nieuwe ijsklontjes als je een cocktail inschenkt.
– Maak het gebruikte materiaal altijd meteen goed schoon, siroop en sappen plakken erg als je ze lang laat staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *