Hoe fake ik koorts of griep? Wij leren hoe je het doet!

Er zijn veel methodes om een griepje of koorts te faken, welke dit zijn leer ik je in dit artikel.

Methode 1 – De pyjama methode.

Bij deze methode is het handig om van te voren te weten wanneer je wilt gaan faken. Wat je doet is het volgende, wanneer je thuis komt van school op een door de weekse dag trek je gelijk een pyjama aan. Vervolgens ga je op bed liggen, tv kijken, iets lezen of huiswerk maken. Het laatste komt overigens positief over op ouders dus zeker waard om te doen. Ondertussen zou je al kunnen zeggen dat jij je niet lekker voelt, al hebben ouders het toch wel door als je direct na school een pyjama aan trekt.
Tijdens het eten schep je merkbaar(!) minder eten op dan normaal. Om het helemaal overtuigend over te laten komen laat je ook nog eten op je bord liggen. Je ouders weten inmiddels dat jij je niet lekker voelt, al het voorbereide werk is nu gedaan het belangrijkste punt komt bijna in aantocht. Inmiddels heb je weer een paar uur in je bed gelegen en als je een sportactiviteit had heb je die afgezegd.

Ga rond 8 a 9 uur naar je ouders toe en deel ze mee dat je gaat slapen, vervolgens pak je een glas water en ga je naar bed. Nu kan je overwegen om je mobiel te zetten om middernacht, wanneer je dit doet zorg er dan wel voor dat je wekker erg zacht staat. Als je een wekker hebt gezet ga je, wanneer de wekker is af gegaan, uit bed om wat te drinken. Maak hierbij meer geluid dan dat je normaal zou doen zodat je ouders het zouden kunnen horen, als ze het horen kom je namelijk overtuigender over. Ga nu slapen tot je wakker word gemaakt door je ouders, wanneer dit gebeurt breekt een kritiek punt aan. Je gaat nu enorm zielig, sloom en moe doen je verteld dat je afgelopen nacht amper hebt kunnen slapen en dat je één of meerdere keren uit bed bent gegaan. Als de vraag komt of je thuis blijft in plaats van schoolantwoord je met een ja, komt deze vraag niet dan zeg je dat je ‘vandaag’ thuis blijft.

Methode 2 – De koorts methode.

De simpelste methode, de avond voor de dag dat je gaat ‘faken’ doe je lekker rustig aan. Ga vroeg naar bed, drink veel water, kortom laat merken dat jij je niet lekker voelt. De volgende morgen klaag je over een warm hoofd en hoofdpijn. Het volgende is van groot belang, zorg er voor dat jij en niemand anders jouw temperatuur laat opmeten. Je temperatuur zal zonder koorts rond de 36 graden liggen, maar als je de thermometer onder je oksel/lamp legt zal de temperatuur snel stijgen. Dit werkt erg goed bij elektronische thermometers. Succes gegarandeerd!

Tips:

– Overdrijf NOOIT, wanneer het heel ernstig over komt en je ouders beslissen om naar de huisarts te gaan zit je met de gebakken peren. Niet doen dus!
– Opmerkingen als “wow ik kan niet geloven hoe moe ik me voel” of gewoon “ik wil dit griepje uitzieken” werken erg goed.
– Als je gaat faken zeg je ook leuke afspraken en sport af, doe je dit niet is de kans er dat je ouders je gewoon naar school laten gaan.
– Inwendige aandoeningen werken, denk hierbij aan buikpijn, hoofdpijn, kramp etc. deze dingen zijn simpelweg niet te controleren door je ouders.
– Wees nooit te specifiek, doe altijd een beetje vaag over je klachten.
– Neem nooit medicatie in als je niet echt ziek bent. Als je dit wel doet kan je ernstig ziek worden.

35 comments

 1. linda says:

  je moet wel weten wanneer je het gaat faken dan moet je wel voorbereid zijn als je van school afkomt moet je heel moe doen en gelijk naar je kamer gaan zet dan je raam zo wijd mogelijk open zodat je het echt koud krijgt ( PS: zet van tevoren je verwarming uit anders heeft het geen zin!) dan doe je je pyjama aan alleen met heel veel meer bijvoorbeeld 2 leggins en dan een pyjama broek doe 2 sjaals aan en een dikke vest zodat het echt opvalt dan doe je je verwarming weer aan dan pak je wat make-up ( een hele lichte foundation ZONDER GLITTER) zodat je heel bleek lijkt en dan doe je die op, pak dan een washandje doe er dan super heet op super koud water op dip het good op je gezicht maar zorg ervoor dat je je foundation er niet afveegt pak dan een normaal doekje en dip het vocht weg zodat je voorhoofd niet nat is ga dan gelijk naar je moeder en zeg dat je je neit lekker voelt en vraag of ze aan je hoofd wilt voelen en KLAAR IS KEES!!!

 2. marije says:

  Ik heb faalangst en daarom fake ik best vaak dat ik ziek ben waardoor kk mijn toets niet hoef te maken op moment. Kk weet dat het heel dom is maar ik kan er nief mee stoppen. En ik ben er zo goed in dat mijn ouders het altijd geloven…

  • Dh says:

   Hahaha wauw.. Toevallig lees ik je bericht (Al wel 7 jaar na dato, but who cares..)
   Op de middelbare school deed ik precies hetzefde.
   Ik was erg goed in ziek zijn faken, en mn moeder geloofde me ALTIJD! en liet me thuis blijven. Hoefde hievoor niet eens echt moeite te doen.

   Ik had faalangst maar eigenlijk leerde ik ook niet echt als de 1e kans van het so of pw kwam (dus daar kwam die faalangst ook wel een beetje van.. )
   Ik rekende er altijd op dat ik t mocht inhalen.
   *Alleen in een lokaal met mn spiekbriefjes of beter ‘spiekBrief’ -vaak a5 formaat- prima in orde!

   Uiteindelijk heb ik nog steeds wel last van Faalangst omdat ik vroeger de boel zo bedonderd heb.. Ik ben nu 32 jaar.
   Ik ben nu 32

 3. DIRECTIONER says:

  Je kunt ook gewoon je neus wat roder maken met blush als je geen foundation hebt zoals linda zei. Als je ook geen blush hebt vrijf je en er een paar keer met een droog washandje overheen. Dan word ie ook rood

 4. Specialguy says:

  als je faked moet je zien dat er niet te veel mensen thuis zijn en je kan ook gewoon sochtends zeggen dat je heoofdpijn/buikpijn hebt en in de zetel gaan liggen

 5. kelly says:

  Ik heb alles bijna geprobeerd maar het helpt niet heb iemand anderen tipss??

 6. jordy says:

  MET EEN FOON IN JE GEZICHT DAN WORt je WARM EN ROOD
  Ga je bed in en ga dan kreunen en loop snachts naar benede doe net aldof je kots en drink veel watter met een ruw washantje over je gezicht wrijven dat je rood word zeg dat je exeem heb een zeg dat je veel jeuk heb en als je ouders kijken krabben

 7. febe says:

  Ik ga het proberen maar was vandaag thuis gebleven moet morgen naar school ik wil niet maar ik moet en heb ook nog eens en stomme meester

 8. kees says:

  jullie praten aaleen maar troep eet heel veel in de avond niet naar de wc sochtends en ga van school weer terug naar huis …….gr kees een

 9. kees says:

  stelletje baby s een dagje school oooooeeee wat erg

  • Eef says:

   als je de volgende dag een toets hebt en je niet heb geleerd of faalangst hebt (zo als ik) wil je liever thuis blijven dan dat je naar school gaat en het proefwerk verkloot. als je faalangst hebt verpest je bijna al je toetsen. ik leerde eerst altijd heel goed en ik raakte dan heel erg in de stres en had met geluk rond de 6

   dus weet niet wat je zeurt over dat veel mensen niet naar school willen? en misschien word iemand wel veel erg gepest en wil die persoon daarom niet naar school??

  • aatje says:

   Nee niet een dage gwn t van de 7 dage in de week en 42 weken van de 51 weken van het jaar voor de laatste voor mij 11 jaar op een gegeve moment is xtra vrij verfiendt toch

  • Arno says:

   Een dagje naar school kan best vervelend zijn, maar ik deed vroeger gewoon lauw water drinken, dan voel je dat je een beeeeetje misselijk wordt, daarna duw je je vinger helemaal achter in je keel, beweegt er een paar keer mee en als je moet kokhalzen hem erin laten zitten dan komt het echt, werkt echt waar.

 10. Gerwin says:

  Als je nep ziek wilt zijn kan je gwn ook bijv. azijn op een papiertje in het wc hokje doen daarna een beetje luchtverfrisser erover heen een beetje azijn rond je mond doen zodat je stink uit je mond en zeg dat je overgegeven hebt (bij deze truc moeten je ouders wel tijdelijk weg zijn.

  MVG,

  Gerwin

 11. Truc920 says:

  Als je moet poepen ga naar de plee. Ga daarna met je wijsvinger ZO diep mogelijk naar je mond totdat je moet kotsen.. je moet nog niet doortrekken.. je moet eerst 10 min wachten totdat de schijt en kots koud zijn.. daarna eet je het op..

  Deze tip werkt heel goed.. geloof me maar.
  Groetjes Dirk

 12. Lana says:

  Als ik zeg ik voel me niet lekkr dan is het eerste wat me mdr doet de thermometer in me oor douwen maar ik ben nu ff alleen dus doe ik de pyama methode en ik ga zeggen dat ik 39 graden had ( als me ouders dalijk thuis zijn )

 13. Anoniem says:

  Hallo
  En wat moet ik doen als ik vandaag okk al nep ziek ben geweest gwn weer hetzelfde doen??

 14. Henk says:

  Heel slim als je toevallig een paar dagen later echt ziek wordt…..

 15. Henk says:

  Oja en als je echt thuis wilt blijven. Kom dan zonder dat je ouders erin kunnen kijken, met een bak naar beneden doe hier water in en leeg het in de wc. Dan zeg je dat je boven gekotst hebt en tada je mag thuis blijven

 16. anonymous says:

  Van die koorts methode werkt echt goed

 17. isabel says:

  meestal zeg ik dat ik buikpijn heb maar dan… wil men moeder aan mn hooft voelen :s en dat mensen is een slegt teken.. mestal zegt ze dan nauw je bnet niet warm dus je gaat gewoon nar school. Maar wat moet ik doen om er voor te zoregn om het beter te laten blijken dat ik warm ben enzo want wij gebruiken geen termometer

  • suikersnoepie400 says:

   je kunt voor je je mama roept nog vlug een warme handdoek op je hoofd leggen 🙂

  • a says:

   met een washandje of een doekje met heet water tegen je hoofd, ruw over je gezicht heen wrijven werkt ook

  • Anoniem says:

   Je moet niet altijd koorts hebben om ziek te zijn,je kunt ook gewoon buikpijn of hoofdpijn hebben daarvoor hoef je nog geen koorts te hebben.

 18. Martijn_1998 says:

  Je kan ook sochtends heel zwaar en snel achter elkaar ademen, als je ouders je dan wakker maken horen ze dat je snel ademt, en denken ze dat je koorts hebt, is me net gelukt!

 19. anne says:

  het is niet slim om het hele weekend vrolijk en fit te zijn en dan maandag helemaal slap enzo. dus je moet zondag ochtend iets later uit je bed komen en een badjas aandoen en zeggen dat het echt heel koud is. je moet dan ‘s middags zeggen dat je je niet lekker voelt en ‘s avonds weer. zeg die avond dat je echt moe bent en denkt dat je door je wekker heen zult slapen en dan moet je vragen of je ouders je wakker kunnen maken. maandag ochtend moet je vroug wakker zijn (dus wel gewoon je wekker zetten) en dan een washandje pakken en die nat maken met kokend/warm water dek om de 5 min even op je hoofd en je voelt warm en zweterig aan
  s6

 20. Yeah._.me says:

  Je kan ook gwn je wekker heel vroeg in de ochtend zetten en dan heb je sowieso wallen en dan zie je er moe uit , je kan ook als je gaat slapen hele dikke kleren aan, en vooral een dikke muts want dan is je hoofd warm en je ouders voelen altijd eerst aan je hoofd ( mijn ouders tenminste wel ) je kan een washandje over je hoofd schuren zodat het rood wordt. VEEL SUC6!
  Gr. Yeah._.me

 21. DOCENT says:

  Aan jullie spelling te zien, kunnen jullie maar beter zorgen dat jullie zoveel mogelijk op school zijn.. Niet faken dus.. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *