Zilvervisjes bestrijden

Zilvervisjes

Je kent ze wel, die kleine beestjes met die fijne, glanzende schubben en die staartachtige draadjes. Vaak zie je ze niet, dat komt omdat ze vooral actief zijn in het donker. Veel mensen ervaren deze beestjes als een grote last. Een luchtvochtigheid hoger dan 50 % is in combinatie met een gemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius de ultieme leefomgeving voor dit ongedierte.

Hoe bestrijd je zilvervisjes ?

Allereerst is het dus lastig voor zilvervisjes om zich te ontwikkelen in een ruimte waar de luchtvochtigheid en de temperatuur dus lager zijn dan bovengenoemd.

Ten tweede is het slim om een gepaste afstand tussen uw meubels en muren te bewaren, zodat de ruimte daartussen gelucht kan worden en dus ook de luchtvochtigheid daar afneemt.

Als u schilderijen op de muur heeft , doet u er goed aan om deze zo nu en dan eens van de muur te halen, zo kan de muur ook even goed drogen.

Ook kunt u natuurlijk diverse bestrijdingsmiddelen en lokdozen aanschaffen. Let wel dat deze bestrijdingsmiddelen niet hetzelfde effect zullen hebben als u een gecertificeerd ongediertebestrijder inhuurt om de zilvervisjes te verwijderen.

Papiervisjes

Deze insecten lijken ontzettend veel op het zilvervisje. Verschil met het zilvervisje is dat de zilvervisjes vooral vochtige ruimtes prefereren. Papiervisjes leven vaak ook in een donkere omgeving en sterke papiervisjes weten het soms wel 300 dagen zonder voedsel uit te houden. Als u met een lichtje op een donkere plek schijnt kan het zo zijn dat u een papiervisje snel ziet wegschieten. Meestal verstoppen ze zich dan op de rug van een boek of tussen verschillende bladzijden.

Hoe komen zilvervisjes mijn huis in ?

Vaak komen deze beestjes vaak uw huis in door mee te liften met oude boeken, kranten, oud papier en oude kleding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *